Uputstva za klađenje uživo

Live klađenje ili na prostom srpskom uživo, je vid klađenja koji je doživeo fantastičan uzlet u poslednjih par godina, i koji je na putu da postane dominantan kada su u pitanju igrači. Pored tradicionalnog uplaćivanja opklada koje se dešava pre meča, uživo (live, in-play) Vam nudi mogućnost odabira igre tokom samog događaja.

Za neke kladioničare je to najbolji način da dođu do zarade, jer im više leži nego klasično klađenje. Zašto je to tako, ne možemo da Vam damo precizan odgovor, jer svaki igrač ima svoje viđenje situacije.

Nekome je jednostavno lakše da tokom praćenja samog meča predvidi ko će dati sledeći gol ili ko će pobediti. Možda je to intuicija ili neka statistički uslovljena odluka, to već i nije toliko bitno. Ono što mi govorimo ovde je da je uživo klađenje ekstremno popularno i podjednako bitno.

klađenje uživo se može obaviti sa bilo kojeg mesta

Kako i gde se kladiti uživo?

Proces je poprilično jednostavan. Možete to raditi direktno u kladionici, kod kuće ili u pokretu. Kada ste već na samom uplatnom mestu, pogledate koja je šifra, upišete na tiket i to je to. Naravno negde operateri dozvoljavaju da im kažete koji meč želite da stavite na tiket, jer je lakše i štedi vreme, mada to nije pravilo.

Što se tiče ostalih načina uživo klađenja, potreban Vam je internet za oba. Da li ste kod kuće ili negde vani, nebitno je dok god imate konekciju. Sednete za kompjuter ili uzmete Vaš mobilni, odete na sam sajt i direktno iz pretraživača pristupite platformi.

Isto tako možete da koristite aplikaciju same kladionice, koja ponekada simplifikuje ceo proces.

Ono što je karakteristično za klađenje uživo jeste da se mnogo češće možete sresti sa singlovima, tj. jednom utakmicom na tiketu. Lakše je pratiti jednu utakmicu i biti skoncentrisan na istu, nego šarati pogledom i posmatrati par mečeva.

Karakteristike klađenja uživo

Postoje osnove koje jednostavno morate znati kada želite da se kladite uživo. Navešćemo neke od njih, da bi Vi lakše shvatili neke stvari i ušli lagodnije u celu priču.

  • Uživo klađenje je vrlo dinamično i ono zahteva Vašu punu koncentraciju i pažnju, jer morate da donesete odluku, često u kratkom vremenskom intervalu. Nema vremena za premišljanja, jer dok to traje vrlo je moguće da ćete izgubiti potencijalni profit.
  • Intuicija se prati uvek. Pomenuli smo da dosta igrača koristi intuiciju. Kod njih nema velike logike, jer iako ne mogu da iskažu i obrazlože svoje mišljenje na racionalan način oni pogađaju svoje tipove. Posle izvesnog vremena, kladioničari koji su se specijalizovali za uživo klađenje, kažu da im je bitniji predosećaj nego bilo koja statistika, jer su se vremenom naučili da osete pravi momenat za opkladu. Ipak, za ovo morate biti iskusni.
  • Stres je uvek prisutan kada je uživo klađenje u pitanju. Jednostavno sama dinamika celog procesa utiče na sve, i ta brzina stvara pritisak koji nije moguće izbeći. Kvote padaju rastu, šanse se ređaju, sve to u kratkom roku, u kom Vi morate da presečete i odlučite koji je sledeći potez. Još ako je i utakmica sama po sebi malo intenzivnija kao što je npr. naš derbi, to stvara dodatnu nervozu.
  • Kontinuitet. Pod ovom stavkom mislimo na to da imate svoje timove ili igrače koje jurite. Kada duže vremena pratite jedan klub, takmičenje, sportistu, možete ga upoznati veoma dobro, i naći neke zakonitosti koje Vam naposletku donose keš. Na primer, neki timovi ubrzavaju ritam posle određenog perioda, neki imaju lošu seriju iz koje ne mogu da se izvade, dok neki jednostavno ne leže pojedinim protivnicima i vi to znate jer ste već odgledali par njihovih susreta.